Pigge & hans husse

Pigge & hans husse

Dan före dan före dopparedan

Vintern 2010Skapad av Jonas 22 dec, 2010 23:47:50

Ett huttrande hej.

I dag har det varit riktigt kallt. Kan inte fatta att man bor i skåne, visserligen norra delen smiley men ändå. Vaknade upp till en temperatur av -25,5 grader. Fy fasen! Det var så kall att till och med Pigge reagerade.
Inte blev det bättre av att huvudsäkringarna tar stryk och löser ut vid påfrestningen. Vi bytte tre säkringar innan vi körde hemifrån i morse och när vi kom hem visade det sig att vi knappt hade hunnit lämna hemmet innan den fjärde gav upp. Så när vi kom hem var det 6 grader varmt i köket. Man fick öppna kylskåpet för att värma sig smiley. Sedan visade det sig att temperatursänkningen hade gjort att vattnet hade frusit till lite. Så på med ett element i källaren, så nu har vi vatten igen. I kväll har vi för första gången på ett par år satt en brasa i vedkaminen. Den värmer härligt och hjälper till att få upp tempen i huset. Det går inte fort men det funkar.

Jag har satt en sats glögg. Har aldrig gjort det tidigare så det skall bli intressant. Har även kokt potatis som skall i köttbullsmeten i morgon. Får se hur många köttbullar det blir på 1600 gram färs smiley .

Nej, nu varvar vi upp lite smått mot julafton.

Jag, Mia och flocken önskar alla en RIKTIGT GOD JUL!

Nästa »