Pigge & hans husse

Pigge & hans husse

Lite smått och gott

Våren 2010Skapad av Jonas 06 jun, 2010 21:02:57

Dags att sammanfatta se´n sist.
I helgen har vi hjälpt Mias syster Anna att flytta. Hon hyr en tvåa inne i Osby. På tredje våningen såklart och ingen hiss. Bra för konditionen, men inte för mina knän. Kan inte fatta hur en person kan ha så mycket prylar. Herrejösses! Runt 20 flyttlådor + soffor, sängar, bokhyllor, bord och stolar. Sa jag att hon bor ensam? På plussidan kan man ju säga att nu är vårt jobb över. Uppackningen lämnar jag med varm hand över till henne själv.

I torsdags var det avslutning på valpkursen som Pigge och jag har gått. Vi fick göra ett litet "avslutningsprov", inget märkvärdigt men jäkligt kul; sittande i grupp (i kopplets längd), läggande, fotgående och inkallning. Pigge skötte sig alldeles förträffligt, bättre än jag trodde han skulle göra. Vid inkallningen fick vi dessutom en oplanerad störning, just som jag kopplat loss och lämnat honom hörde han Mia från en bit bort på plan. Då blev jag en aning nervös, trodde han skulle få för sig att sticka dit. Mia och Fia går också kurs, också på torsdagar, så det fanns fyra störmoment på plan: Mia, Wilmer, Fia och Sixten. Men han tittade bara ditåt och kom direkt på mitt kommando. Duktig kille. Efteråt blev det jordgubbstårta (som vår förträffliga instruktör hade införskaffat) och kaffe. Vid "kafferepet" hade vi en sammanfattning av kursen och gav vår syn på hur den hade varit för vår del, en så kallad kursutvärdering. Vi fick även en del boktips som jag skall titta närmare på. Efter det skildes vi åt, men jag tror att några av oss kommer att ses ute på klubben i framtiden. Väl mött!

Var även med på ett träningspass i jaktapportering förra veckan. Pigge tränade såklart passivitet. Gick rätt bra. Går över huvud taget bättre och bättre med den biten. Efter träningen fick Pigge och såklart jag åka med i den båt som användes vid träningen. En plasteka som roddes av Ingrids "guube" Sven. Pigge gick - nyfiken som han är - utan problem efter mig ner i båten. Väl ute på sjön var han nyfiken på allt. Vattendropp från årorna, en fisk som slog en bit från båten, fåglar precis överallt. Han åkte båt med den äran. Var hyfsat stilla och tittade mest på omgivningarna. Jag var nöjd med honom igen.

Mer om min lilla ängel. Min lilla dyra ängel. Förra veckan kostade han nästan lika mycket i utgifter som i inköp. Ändå påstod vi att han var billig just då smiley Ja, vad kan man säga? Det är mitt eget fel såklart, brist på sysselsättning vissa dagar ger andra utlopp för hans energi. När vi köpte den här bilen, en V70 -06, så köpte vi till Volvos original grindar och mellanvägg. Har funkat alldeles utmärkt fram tills nu. Med den gudasnälla Wilmer i tankarna trodde vi i vår enfald att det säkert skulle fungera med Pigge med. Men nej. Han började lite lätt med gummimattan i bagaget. Ingen fara egentligen, skall bilen säljas går det säkert att hitta en på en skrot. Se´n blev det värre. Precis in till höger i bagaget finns en liten lucka som döljer en första förbandsväska (som vi tog undan) och lite verktyg. Den luckan hade han gett sig på. Rejält! Ett par dagar senare hade han efter att ha tagit bort luckan, hittat alla magiska sladdar som gömde sig där bakom. De slet han itu = inget lyse av något slag i höger baklampa. Nu fick det vara nog! Några telefonsamtal och bilturer senare kan han nu inte hitta på mer. Hoppas jag!

Ny dubbelbur (till Wilmers förtret) 5 100 kr
Lagning av baklampa 1 245 kr
Ny lucka i bagaget (från Volvo) 896 kr

Summa 7 241 kr

Inte illa på en vecka av en så ung man smiley Men det kunde varit värre. Han kunde ha gett sig på innertaket och lite annat. Nåja, vidare i livet med mer träning och hjärngympa. För Pigges del då. För mig är det för varmt smiley

På återseende!

Nästa »