Pigge & hans husse

Pigge & hans husse

En bra helg!

Sommaren 2010Skapad av Jonas 16 sep, 2010 22:06:39

Det var en superb helg, den som gick. Skulle skrivit om den tidigare men har inte tyat, som det heter här. Lördagen vigdes åt funktionsbeskrivning för kull 3. Alla valpar kom. Härligt! Alltid lika kul att träffas. Hoppas att alla kan medverka på nästa års kennelläger också.

Det var en härlig dag. Regnet upphörde när vi kom och startade igen när vi körde hem. Uppenbarligen hjälpte det att ta med regnkläder smiley. Fikat var toppen. Catherines hembakta kanelbullar och blåbärspaj. Kan bara beklaga alla er som inte fick vara med. Sedan kom Fredrik dit och grillade korv åt oss. Det satt som en fläskläpp det med. Tack båda två smiley. Tack även till den sympatiske och duktige beskrivaren Hans-Göran.

Det såg ut och kändes som om kullen är ganska jämn i sitt "retrievrande". Om det nu är ett ord? Alla försökte och de flesta lyckades med sina uppgifter. Dessvärre är de också jämna i att inte kunna vara tysta under passiviteten. Det skall bli ändring på det smiley. Men som sagt, kullen är jämn och det var det vi kom för att undersöka. Bilder tog vi några stycken, men det blir för smått för att visa här i bloggen så jag hänvisar därför till kennelns sida, dubbelve dubbelve dubbelve.gyllenemix.se

På söndagen körde jag och Mia ut till skogen en bit utanför Osby för att titta på när vår kompis Fia startade på ett jaktprov, öppen klass. Även denna dag hade vi tur med vädret. Förvisso ganska tryckande värme. Inte jättevarmt, men tryckande och mulet så solen störde inte så värst. Det var verkligen både högt och lågt vad det gäller resultaten denna dag. En del ekipage hade verkligen inte sin bästa dag i fråga om samarbete och hörsamhet. Tror till och med att någon enstaka hund gnällde lite under passiviteten, men jag vet inte säkert.

Provet bestod av en dubbelmarkering på land, ett linjetag på land, ett närsök, en dubbelmarkering på vatten, ett linjetag på vatten och ett sök.

För Sixten (Fias "labbe") gick första dubbelmarkeringen som en dans, även linjetaget gick jättebra, ett kommando "ut", en riktningshänvisning och en närsökssignal sedan tillbaka med fågeln. Snyggt! Närsöksmomentet gick också fint, jag hann knappt ställa mig för att titta innan han var tillbaka med viltet. Se´n var det dags för vattenarbete. Först dubbelmarkeringen. Sixten, härliga egensinniga hund. Han simmar förbi den närmast liggande fågeln med bara någon decimeter och hämtar den som ligger längst ut. När Fia skickar på nytt vet han inte riktigt vart han skall simma och hon får hjälpa honom lite för att lyckas. Efter det är det passivitet som gäller. De blir placerade bakom en buske och Sixten sköter sig alldeles utmärkt. Sedan är det linjetaget på vatten. Det är allt en bit att simma, kanske 40 - 50 meter, bland härliga näckrosor. Fia måste hjälpa honom en del, men Sixten är väldigt lyhörd för dagen och kommer efter ett par minuter tillbaka med en pippi. På det efterföljande söket är han mycket effektiv och får in ett vilt per skick.
Vid domarens sammanfattning lät det dessvärre som en tvåa. Men det blev en ETTA, så nu är det eliten som gäller för Fia och Sixten. GRATTIS!

Som sagt en härlig helg.

Sitter du fortfarande och undrar vad ordet tyar betyder så är det detsamma som orkar på svenska smiley.

Ha det!

Nästa »