Pigge & hans husse

Pigge & hans husse

Uppdateringsdags

Hösten 2010Skapad av Jonas 28 okt, 2010 21:46:22

Nu har det dröjt länge nog, nu är det bara att sätta sig och skriva en stund.

Jag börjar den tredje oktober. Det var en kall och grå morgon... Nej skämt å sido som kocken sa smiley. Vi for ut till Karlskrona skärgård. Till något som heter Västra Hästholmen, där jaktprovet Mia skulle delta i gick av stapeln. Provet gick sådär. Eller på det igen, som det heter. Nåväl. Någonstans mitt i allt detta lovade jag hjälpa till på ett annat jaktprov. När vi = jag, Mia och Fia stod och pratade med Bosse och Eva Ferm frågade Eva om inte jag kunde tänka mig att hjälpa till vid ett jaktprov som skulle gå utanför Bromölla. Kan jag väl, sa jag, utan att känna någon som helst press från omgivningen smiley. Vi skulle ju ändå dit och kolla på och stötta Fia och Sixten. Det var nämligen ett elitprov. Fias debut. Ja ja tänkte jag. Skall man göra några misstag skall det vara på ett elitprov, för de hundarna skall klara det mesta... Nåja, det var bara att sätta hjärnan i "idiotmode" och kliva upp klockan 0430. Just det, HALV FEM! Var hyfsat lätt att hitta dit, jag hade ju både GPS och Mia.
Väl på plats träffade vi provledaren och de andra som skulle hjälpa till. Döm om min förvåning när jag upptäckte att två av dem var kompisar från "vårt" träningsgäng, Ingegerd och Annalena. Än mer förvånad blev jag när jag såg att två deltagare förutom Fia också var från "gänget", Cecilia och Peder. Provet var nog ganska svårt. Jag kan för lite för att kunna avgöra det, men med tanke på att av 12 startande delades det ut en 1a, två 2or, åtta 3or och en 0a. Fia, Cecilia och Peder var bland de åtta.
Det var riktigt kul och mycket intressant att få tillfälle att stå framför den startande som omväxling. Att se hur hunden jobbar både själv och tillsammans med sin förare. Jag gjorde väl egentligen bara ett dåligt kast (jag kastade markeringar under provet) men jag pratade med föraren efter han var klar och bad om ursäkt för det dåliga kastet, men han menade att hans hund var en så pass duktig markör att det gjorde inget. Jag såg förvisso också från där jag stod att hunden gick rakt på och tog dummyn.
I övrigt var det en mycket trevlig dag och det kan jag säga, att om Eva kommer med så goda mackor till fikat var gång så blir jag inte svårövertalad att hjälpa till igen smiley .

Sedan blev det söndag. Sovmorgon. Klev inte upp förrän klockan 0700. Var ute på klubben här i Osby runt åtta. Skulle agera siffervisare på en lydnadstävling. Mia å sin sida skulle tävla. Kolla hennes blogg om hur det gick. Jag fick visa åt en mycket sympatisk och mot både hundar och förare vänlig domare som heter Mårten Persson. Med min ringa kunskap tycker jag att han var ganska snäll men rättvis i sin bedömning. Det tycker säkert inte alla tävlande.
Även här bjöds det på god mat. Helstekt kotlettrad med potatisgratäng. Tack för det Eva. Ja, hon heter också Eva!

Efter det blev det måndag. Då var vi hos "vår" veterinär och fick Pigge vaccinerad. Medans vi var där ringde min morbror och meddelade att han yngsta dotter - således min kusin - hade nedkommit med en liten Ellie. Hon föddes två ynka minuter före midnatt, natten till måndag. GRATTIS Jenny och Daniel! Jenny heter Logenius i efternamn och kallas numera för JLo. Behöver jag skriva att de bor i Göteborg?

Nej min själ, nu får det räcka för den här gången. Får börja samla till nästa inlägg.

Ha det!