Pigge & hans husse

Pigge & hans husse

Presenten

Vintern 2011Skapad av Jonas 13 dec, 2011 22:12:16

Hej igen!

I lördags fick jag min födelsedagspresent. På sätt och vis fick jag den när jag fyllde år i oktober, men i lördags blev den verklighet.
På förmiddagen åkte vi upp till Göteborg och gick på Lisebergs julmarknad. Vi den här dagen var jag, Mia och Mias syrra Anna. Det regnade faktiskt, trots att det var i Göteborg smiley. Det är trevligt att strosa runt utan stress, äta en våffla, köpa något litet och bara ha det gött. Vid fyra-tiden gick vi in på "järnvägsrestaurangen" och ägnade ett par timmar åt en god middag. Sedan bar det av till del två av presenten. Vi gick bort till bilen med det vi hade köpt och gick sedan vidare till Scandinavium. Vad gör man på Scandinavium mellan ca 19.30 och 22.30 den 10 december 2011? Jo, man går upp till rad 15 på läktaren och sätter sig på en obekväm stol och tillsammans med ett par tusen andra avnjuter man "oldboysen" i Deep Purple.
Det var riktigt kul att se dem igen. Det måste vara minst 26 år sedan jag såg dem senast så det var inte samma sättning som då, men det kvittar när de "nya" medlemmarna är precis lika bra. Det var kul att höra att Ian Gillans röst höll hela konserten. Man måste ha i åtanke att han är 66 år och har sjungit rock i princip hela sitt vuxna liv. Av de andra medlemmarna är den gudabenådade gitarristen Steve Morse yngst med sina 54 år. Kul var också att de blandade friskt bland sitt material, så det spelades låtar från 1968 till dags dato. De framförde också varsitt solo, till och med basisten hade ett solo. Inte så vanligt men ack så kul.
De hade ett rätt hyfsat förband. Jag har aldrig hört talas om dem men jag tror att de kallar sig "Graveyard" och är från Göteborg.
En sak jag reagerade på var medelåldern på publiken. Den måste ha legat mellan 45 år och 50 år. Där fanns allt från unga grabbar som rakar huvudet för att de inte vill ha något hår till äldre män som kör med överkamning för att de inte vill visa att de håller på att bli kala. Även familjer, där föräldrarna såg ut att vara de som hade mest roligt. Kul att se en äldre man av "direktörstyp" välfriserad med fin överrock och blanka skor efter konserten gå och köpa ett signerat trumskinn och två trumpinnar. Skitkul! Jodå, vi köpte något även vi. Det blev en tröja och en kaffemugg. Dyrt nog.
Det värsta med dagen var att köra hem igen. Förbannade väder! Men hem kom vi, någon gång mellan 01.30 och 02.00. Sov rätt gott den natten.


Ett stort tack till min älskade Mia för den fina presenten smiley.

Nästa »