Pigge & hans husse

Pigge & hans husse

Ligger lite efter

Våren 2011Skapad av Jonas 29 maj, 2011 19:52:31

Hej igen!

Jag har hamnat lite efter med bloggandet, har jag märkt. Smällar man får ta.

Det är lite sent, men jag skall i alla fall skriva lite om MH:t för kull 3. Något enstaka MH har jag sett förut, men aldrig ett där alla hundarna har varit så här jämna. Förbaskat trevligt folk som mötte upp på Jönköpings brukshundklubb också. Detta tillsammans med en klart godkänd provledare och en kunnig beskrivare så var dagen räddad.

Pigge gick ut som hund nummer tre. Jag hann se Twix innan jag var tvungen att rasta Wilmer, Pigge och mig själv.
Provledaren fick verkligen jobba i början när hon lekte med Pigge. Han tycker det är rätt så skoj att kampa så hon hade inga problem att få igång honom.
När vi sedan kom till "lilla bytet" så var han nog lite ouppmärksam. Jag tror inte att han såg bytet vid första försöket. Andra gången var han mer med på noterna och sprang ifatt det, kollade och kom sedan tillbaka.
Vid den så kallade aktiviteten agerade han inte som jag trodde han skulle göra. Alla som var där vet att han går från "noll till hundra" på ingen tid alls och kan vara svår att få ner i varv, men här stod han och tittade en stund för att sedan sätta sig och slutligen lägga sig ner. Han var dessutom tyst hela tiden. Kul, intressant och förvånande.
Vid avståndsleken for han iväg i högsta fart, sin vana trogen, fram till "figgen" och kampade med henne. När hon sedan blev passiv letade han efter en ny lekkamrat hos oss andra men fann ingen och sprang åter till figgen, som ju var den som var något lite kul i alla fall. Han gjorde så under hela momentet. Som jag hade trott han skulle göra.
Vid "dumpe" blev det tvärstopp. Men eftersom det inte hände något mer så kom han fram till overallen när jag hade gått halva sträckan. Avreaktionen var inga som helst problem.
Skramlet fixade han helt själv. Först tvärstopp för att sedan kolla vad i helsike det var som lät. Behövdes ingen hjälp från mig.
Spökena tog han också hand om själv. Eftersom han inte fick något direkt stöd från mig så försökte han själv hålla dem på behörigt avstånd med hjälp av morr och skall. När de sedan stannade gick han fram och tog kontakt när jag hade gått fram halva sträckan.
Avslutande lek och skott var inga som helst problem.
Vill du läsa protokollet finns det här.

Efter att Pigge var klar tog vi fika = Catherines supergoda kanelsnäckor, en behövlig kopp kaffe och någon annan kaka. Efter ytterligare tre hundar var det dags för lunch = nästan onödigt god smörgåstårta. Trots detta var vi tvungna att stanna på hemvägen för att äta igen. Inte lika gott, men nödvändigt.

Riktigt kul var det att pappa Rastes husse och matte var med och tittade på MH:t.

Bilder från MH:t.

Pigge nitar vid dumpe.

Skramlet.

Tänker du hjälpa mig eller...

Vad fasen, det luktar ju människa.

Det smäller i bakgrunden.

Dagen efter körde vi till Skottorp. Goldenklubben arrangerade en utställning vid slottet. Nej, vi deltog inte. Vi tog däremot tillfället i akt och "våldgästade" min snälla morbror och hans likaledes snälla hustru och inte att förglömma deras härliga jaktcocker Clinton.
Det var en härlig dag utan några förpliktelser, bara avkoppling. TACK! Staffan och Ingela för gästfriheten och den goda lunchen. Pigge och Wilmer blev verkligen glada för presenterna.

Härliga Clinton.

Förra helgen var vi och ställde Pigge i Hässleholm på SKK södras stora utställning. Man har ju inga större förhoppningar med en golden av "jakttyp" på utställning, men vi var där för att försöka få en 2:a på honom. Det heter ju inte så längre, utan nu skall man - minst - ha något som heter "Good" för att kunna erövra ett jaktchampionat. Ja, det räcker ju inte med det så klart, det måste ju bli några bra resultat på jaktprov också. "Good" var precis vad han fick och jag och Mia är jättenöjda med det. Nu är det dessvärre upp till mig (och Pigge) att fixa resten.

Utställningsbilder.

Jojomensan, allihop är "golden".

Bedömning på gång.

Skall försöka tajma skrivandet lite bättre framöver.

Hej så länge.

Nästa »