Pigge & hans husse

Pigge & hans husse

Kennelläger 2011

Sommaren 2011Skapad av Jonas 07 jul, 2011 20:23:54

Så har vi åter varit på kennelläger. Det var som sist i Asa. Denna gång blev det lite småstrul med vilket rum vi skulle ha, men det är inget att hänga läpp för.

Som vanligt hade Catherine lagt ner mycket jobb på att göra lägret så bra och så meningsfullt som möjligt. Det är en fantastisk känsla att en så otroligt engagerad uppfödare. Den här gången var lägret upplagt för lydnadsträning på lördagen med teori på fredagskvällen och WT på söndagen. För lydnaden hade Catherine fått tag på en mycket duktig instruktör. Karin Haglund heter hon och var mycket entusiastisk och full av idéer för att få hundarna dit vi ville. Bra på att förklara var hon också, till och med jag fattade. Vi fick flera nya knep för att få träningen att fungera bättre. Eftersom jag tycker att det är svårt med ställande och läggande under marsch så var det de momenten jag fick mest hjälp med. Karin hade med sig sina egna hundar och visade med. En härlig och riktigt stor "Hoffe", (Elixier´s Zac) och en goldenvalp, (Vassruggens Arn Ulfheidna).

Eftersom vi var uppe i ottan så var man allt lite såsig när vi kom fram. Men att lägga sig för att vila var inte aktuellt. Det var dags för fika och lydnadsteori. Sicken fika se´n! Åsa och Ulrika (tror jag) hade gjort några helt underbara pajer och tillsammans med några muggar kaffe var det inga problem med vakenheten.

Efter frukosten på lördagen var det dags för lite praktiska övningar. Vi började med fotgående under överinseende av Karin sedan blev det lite andra övningar fram till lunch. Då bar det av till vandrarhemmet för ett par bitar smörgåstårta. Skulle nästan kunna kalla det en tradition smiley. Sedan tillbaka till övningsfältet för enskild träning för Karin. Vi fick 15 minuter var (kändes som 5) och gick då igenom de moment vi tyckte vi behövde mest hjälp med.
Vi hade, vågar jag påstå, en fantastisk tur med vädret. Svarta moln runt oss och åskmuller på lite avstånd, men bara en liten sketen skur fick vi. Vi var även tvungna att avbryta träningen för att bada hundarna. De var ordentligt varma.
Efter träningen bar det av tillbaks till vandrarhemmet igen för en trevlig grillkväll. Stort tack till grillmästarna, det var riktigt gott.

På söndagsmorgonen tömde vi rummet och lastade bilen efter frukosten och sedan bar det av till "vårt" övningsfält för apportering. Gyllene Mix Derbyt kallas det visst. Nåja, vi får se nästa år... Nej skämt åsido. Jag och Pigge hade inte så många konflikter i år. Han skötte sig riktigt bra, grabben. Han blev lite jobbig när tröttheten satte in, men det kan jag förstå.
Vi delades in i klasser. Karin och Arn gick i "valpklass", Mia och Wilmer i öppen klass och vi andra i nybörjarklass. Valpklass finns ju inte egentligen så den har Catherine hittat på själv. Den går ut på att valpen inte skall ta någon dummy utan bara vara passiv, apporerandet sköts av föraren. De skötte sig riktigt bra. För Pigges del gick det inte heller så tokigt. Vi har inte tränat så mycket markeringar och det är ju det som det går ut på i nybörjarklassen. Först en enkelmarkering. Öppet fält, långt avstånd och nivåskillnader. Han gick ut bra men lite kort och det blev nästan ett sök av det, men jag lät honom hållas för jag ville att han skulle få hem den. Andra var även den en enkelmarkering - med skott om man ville - den hade dåld nedslagsplats och Pigge fick leta en stund innan han hittade den, (jag valde bort skottet). Tredje stationen var ett linjetag. Det kan han. Fjärde var förbannat svår. Här valde jag skott vilket säkert inte spelade någon roll. Det kastades två stycken åt höger, som han skulle lämna och en åt vänster, som han skulle ta. När tredje dummyn kastades stack han som en pil och sket fullständigt i mitt NEJ! men jag tror att han fick in rätt dummy i alla fall. Femte stationen var markering på vatten. Här "fuskade" jag och tog av honom kopplet och la det runt bogen på honom tills jag kommenderade apport. Han plaskade glatt ut och hämtade och gjorde ytterligare en mycket bra avlämning. Jag tror att vi blev placerade på nionde plats med - troligtvis - snällt satta poäng. Vann gjord Anette och Geisha före Mia och Wilmer och trea kom Harriet och Herkules. En från varje kull. Kul! Grattis till er!

Efter derbyt var det dags för mat. Tacos. Alltid lika gott. Jag tror att Fredriks mamma hade stekt 3,5 kg färs. Det var banne mig inte 250 g kvar när vi var färdigätna. Vi är fan inte kloka!

Jag tycker att det var ett mycket lyckat läger med härlig stämning och lagom hets.

Jag vill även tacka Catherines familj: Fredrik, Kasper och Hampus som står ut med att hon lägger ner så otroligt mycket tid på oss valpköpare smiley.

Jag lägger inga bilder här utan hänvisar till vårt galleri.