Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Äntligen en liten liten ljusning!

Vinter 2010Skapad av Marie Ahlberg 2010-03-01 19:13

Nu har äntligen den förbaskade snön börjat smälta, men det ska ju bli kallt igen i veckan men det känns i alla fall som om vi går mot rätt riktning nu.

Så har Jonas o Pigge varit med på sin första utställning. Vi var i Qpoolen i Hässleholm i lördags på Nordskånska Kennnelklubbens valputställning. Då Pigge precis passerat 4 månaders-strecket så var han minst i klassen men han och husse förstås var jätte duktiga även om det är svårt det där med att stå stilla.

Han fick en bra kritik och blev placerad 2:a i konkurrensen. De grejor som domaren drog ner på berodde på att vi inte hade trimmat hans hals och att husse behöver träna mer på att ställa honom, Jonas har ju trots allt inte ställt hund sedan han hade sin irländska varghund Mick vilken gick bort 1996 så han var lite ringrostig kan man säga.

Här är Pigges kritik:

Hanvalp av mycket god typ. Bra storlek och goda propertioner för åldern. Vackert huvud och uttryck. Något kort hals. Stark rygg. Tillräckliga vinklar fram, knappa bak. Passande kropp och stomme. Rör sig stabilt men kunde ha ett mer vägvinnande steg från sidan. Trevligt visad.

Dessutom så ställdes Pigges kullsyster G M Grizzly Godis "Godis" också och hon blev 3:e placerad med en bra kritik hon också, så vi var nöjda med dagen.

Det är inte lätt att stå stilla när man är busig i hela kroppen men jag tycker att de var duktiga i alla fall.

Så här lugn var han nästan hela tiden, jag började undra om han var i "chock" ända tills han började busa med syrran Godis, då var han som vanligt igen, hi hi.

Gyllene Mix Grizzly Godis ställer upp sig alldeles själv, eller? Matte har gott godis i handen som lockar.

Sedan sprang vi på en gammal bekant, nämnligen uppfödaren till vår varghund, Anette Edlander, hon var domare i en annan ring men vi pratade med henne efteråt och det var riktigt kul att träffa henne igen efter så många år.

Jonas kunde inte låta bli avtryckarknappen när Anette skulle välja en BIR-hund.

Så åter till verkligheten så snöade det lite idag igen men det blev inte liggandes tack o lov. Men som sagt det ska ju bli kallare igen så våren får vi längta efter lite till.

Om vi allihop önskar så det gör ont så kanske vi snart kan göra så här igen:

Det bästa jag vet säger Wilmer.

Wilmer o Sixten i somras i Ravnarp, nu till sommaren har de väl även en liten Pigge hängandes i svansen kan jag tro.

Ååååå, vad jag längtar efter lite värme och barmark.

Vi ses!

Nästa »