Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Apporteringskurs i Moheda

Våren 2010Skapad av Marie Ahlberg 2010-05-24 21:09

Så har vi varit på en underbar helg med bara en massa träning. På lördagsmorgonen så kom Fia och hon, jag och Wilmer gav oss iväg mot Moheda för att vara framme lite innan nio. Väderprognosen hade låtit regn så döm om vår förvåning när vi nästan är framme så skiner solen underbart, och detta höll i sig hela helgen ända till den sista övningen, då fick vi ett åskregn över oss men det kan man stå ut med när hela helgen har varit så underbar.

När vi hade samlats hos Birgitta o Janne och presenterat oss för varandra så åkte vi ner till sjön för vatten träning hela dagen. Första övningen var att vi skulle ta flera dummiesar som låg på rad som synliga linjetag och det var ganska knepigt men Wilmer fixade det när han bara bestämmde sig för att lita på matte. Sedan fick han vänta tills de andra hade gjort det och det tog lite tid, för vi var hela 12 ekipage, men det gjorde inget eftersom man lär sig mycket på att bara titta på andra. Hundarna som var med var 2 golden, 5 labradorer och 5 flattar.

På eftermiddagen fick vi själva välja övning och jag valde att prova stopp och höger/vänster i vatten vilket jag aldrig gjort innan, och som väntat så gick det inte så jättebra men han fick in rätt dummie till sist.

När dagen gick mot sitt slut så orkade inte Wilmer bry sig längre så han somnade trots att de sista hundarna höll på och tränade än, vilket var skönt för han hade skakat nästan hela dagen för han ville i vattnet men han var tyst som en mus hela dagen och matte var glad för det.

När sedan söndag morgon kom så bar det iväg igen till Moheda och idag blev vi indelade i 2 grupper, ena gruppen fick börja med Janne vid sjön och andra med Birgitta på land för att träna ut, höger och vänster samt en liten men svår walk up. Jag och Wilmer fick börja hos Janne, och nu skulle det minsann tränas stopp och ut i vatten och det var lite knepigt ända tills matte fattade vinken sedan banne mig så gick Wilmer precis som jag ville och lyssnade på alla blås.

Sedan fick vi köra riktigt långa markeringar och linjetag på vatten som var nog upp emot 100-110 meter långa och jag tänkte att detta fixar nog inte Wilmer, men han har överbevisat matte att han kan mycket mer än hon tror, för han fixade detta gallant.

Efter lunch så bar det iväg till en äng där vi tränade ut mm. och det gick ganska bra för Wilmer ända tills vi skulle göra en walk up för då blev han lite het och knallade 2 gånger, j..la hund när han nu varit så duktig hela helgen. Men Birgitta sa att det berodde på konkurensen så det är bara att träna vidare.

När vi sedan samlades allihop för en genomgång innan vi skulle åka hem så blev jag så glad när både Birgitta och Janne tyckte att jag hade en superhärlig goldenkille som gjorde precis allt för att vara sin matte till lags och dessutom var han ju jättegullig som en nallebjörn. Och om vi bara fortsätter som vi gjort innan så ska vi nog gå rätt så långt.

Nej, nu blev det mycket skryt men det får ni stå ut med för matte är superstolt över sin lilla nallebjörn.

Avslutar med lite bilder, men vill ni se fler bilder så kika in i vårt galleri på adressen http://guldklimparna.goldengossarna.se

Nästa »