Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Goldenspecialen 2010

Sommaren 2010Skapad av Marie Ahlberg 2010-08-12 01:38

Så har man repat sig efter en tuff men otroligt rolig och trevlig helg. Vi åkte från hemmet i torsdags förmiddag ihop med Ingrid, Sven o Fia för att deltaga på Goldenspecialen i Västerås under helgen.

Vi hade sådan tur så att jag startade i wt öppenklass på fredagen och Ingrid o Moltas startade i Elitklass på lördagen så vi kunde se varandra när vi tävlade. Sedan ställde vi ut Pigge och Wilmer på söndagen.

På fredags morgonen så vaknade vi kl. 4.30 av att tuppen gol (vi bodde på en lantgård med hästar, getter, ankor o höns) men steg inte upp förrän kl. 6 för att bege oss till tävlingsområdet där samlingen var kl. 8.

Där får vi reda på att jag o Wilmer ska börja på station 1 som var en walk up där det först skjöts ett skott bakom med en störningsmarkering (vilken Wilmer inte brydde sig särskilt mycket om) sedan gick vi en bit sedan gick det två skott i olika riktningar sedan fick jag skicka först på ett linjetag och sedan fick min par kompis göra likadant fast till en annan plats. Här tog inte Wilmer mina tecken klockrent så det tog lite tid att få in dummien men han fixade ganska snabbt ändå (12 poäng). Sedan fortsatte vi gå och då skotten kom så var det dags för varsin enkelmarkering där parkompisen fick börja, här skötte sig Wilmer utmärkt, snabbt ut och snabbt in, men slarvade lite i avlämningen (19 poäng). Denna station var en s k dubbelstation.

Station 1 Linjetag

Station 1 Walk up med enkelmarkering

Sedan fick vi gå till station 4 vilken var en vattenstation. Här skulle vi få först en enkelmarkering och sedan ett linjetag på samma plats. Markeringen går och Wilmer kastar sig i vattnet men tappar troligtvis orienteringen och fixerar sig på en näckros som låg längre ut i vattnet, så det blev lite dirigeringar innan vi fick in den men linjetaget gick klockrent förutom avlämnandet för där låg en stock precis där hundarna skulle upp och Wilmer fick svårt att ta sig upp ur vattnet och därmed slarvade i avlämningen (6 poäng).

Sedan gick vi till station 3, som var ett linjetag i skogen. Och här var det mattes fel helt och hållet att det inte gick så bra för jag missuppfattade domaren om vilket område dummiesarna låg så jag blåste stopp när jag trodde att Wilmer var på väg för långt till höger och sedan blev det lite dirigeringar fram och tillbaka innan jag lyckades få honom till rätt område. Men hade jag bara haft lite is i magen så hade han nog fixat det direkt så nu har jag lärt mig att avvakta tills jag ser att han är helt fel på det (9 poäng).

Wilmer på väg in från linjetaget.

Till sist så kom vi till station 2 där vi skulle få en dubbelmarkering i skogsterräng och här fixade Wilmer det ganska bra. Skickade honom på den sist kastade dummien först han rusar ut och letar i rätt område men där var en del ormbunkar så det tog lite tid innan han hittade och sedan snabbt in, sedan riktar jag om honom och skickar honom på den först kastade dummien och han går klockrent ut och hittar sedan snabbt in igen med bra avlämningar (18 poäng).

Jag och Wilmer lyckades få ihop 64 poäng av 100, och ett 2:a pris.

Efteråt var både jag och Wilmer nöjda, här har Wilmer en kelstund med Fia.

Sedan på lördagen var det dags för Ingrid och Moltas att tävla om en finalplats på söndagen och detta gick till som en s k mocktrail och det var inte några lätta uppgifter dom fick för gräset var högre än hundarna så markeringarna blev ganska svåra men i första delen fixade Moltas detta galant.

Hundarna finns där men syns inte.

Del två kallade dom för att det skulle gå en "drive". Då de lät som ett drev och kastade dummies och skjöt för fullt sedan skulle de ta två linjetag var och de var långa och svåra, även detta fixade Moltas o Ingrid bra.

Här är de uppställda för driven.

I omgång 3 så var vi vid en uttorkad damm och där skulle de få vars 2 uppgifter och det kunde bli markering eller linjetag. Ingrid o Moltas fick 2 markeringar och tyvärr så markerade Ingrid själv för dåligt på den sista markeringen så dirigerade Moltas tokigt och därmed förlorade hon finalplatsen. Men dom skötte sig jättebra ändå för de hamnade precis utanför finalplaterna på 7 plats av 20 hundar och eftersom där var både tyska och danska hundar med så har hon kvalat till Nordiska Mästerskapen som går i Danmark nästa år.

Ingrid o Moltas på sista övningen.

Söndagen vigdes till utställningen och äntligen fick Pigge också vara med och han skötte sig riktigt bra i ringen och fick 3:e placering i klassen med en bra kritik.

Pigge i ringen.

Wilmer fick också in i utställningsringen men det gick inte lika bra för han blev inte placerad. Men jag tycker han var duktig trots att han inte tyckte det var roligt jag fick nästan dra runt honom så nu ska han slippa detta och bara tävla i wt, jaktprov och lydnad vilket han tycker är kul.

Mitt på dagen på söndagen så gick finalen för elitklassen och det var riktigt spännande att titta på och i år hade dom fixat så där stod en speaker och pratade och förklarade vad ekipagen skulle göra. Och i år var det riktigt jämnt men tyska Petra Soons vann i år också fast denna gång med sin yngre hund.

Här är final ekipagen samt domare och funktionärer.

Årets Goldenmästare 2010 i aktion.

Sedan på måndag förmiddag begav vi oss hemmåt med både trötta hundar och förare.

Har haft en otroligt trevlig helg med mycket spänning och skratt.

Vi ses!

Nästa »