Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Hög tid!!!

Hösten 2010Skapad av Marie Ahlberg 2010-11-20 10:37

Nu är det verkligen hög tid att uppdatera den här sidan. Jag har bara inte haft tid, orkat eller känt för det innan så nu får jag försöka göra en sammanfattning av höstens alla händelser.

Jag börjar med första helgen i oktober då jag och Wilmer skulle göra debut i öppenklass i Karlskrona. Det gick inte alls bra, jag var nervös och Wilmer var inte riktigt på G. Vi fick inte fullfölja provet eftersom Wilmer bestämde sig för att inte plocka upp trutar och måsar i söket och därmed blev det en 0:a.

Men skam den som ger sig jag hade ju anmält till 2 prov till och döm om min förvåning när jag kom med på båda. Så två veckor efter fiaskot i Karlskrona så provar vi igen på Ystadprovet och här går det mycket bättre, Wilmer plockar in allt men felen som blev var mina så full pott blev det inte och sedan skulle vi ju göra släpspåret också för att få pris. Efter en dryg väntan så skulle jag släppa Wilmer på spåret och döm om min förvåning när han drar järnet ut i skogen utan att spåra, han trodde nog att det var ett superstort sök, så det gick åt skogen med priset. Attan också, bara att hem och träna spår. Är det inte det ena så är det det andra.

Helgen efter Ystadsprovet så fick Wilmer vila från jakten, för då skulle jag o Jonas vara funktionärer på ett elitprov, och Fia och Sixten startade för första gången i elit. Jag tycker det gick ganska bra fast orken räckte inte riktigt till för Sixten så det blev ett 3:e pris men Fia var ändå nöjd med dagen.

Dagen efter elitprovet så skulle jag och Wilmer tävla lydnadsklass 2 här hemma i Osby. Wilmer kändes ganska bra i uppvärmningen men när vi gick ut på plan så lade han av helt och hållet. Han kom inte ens på inkallningen förrän på 3:dje kommandot så det gick inte alls bra. Tror att jag tog ut honom för tidigt ur bilen så han tröttnade på att vänta och därmed tappade fokus. Jag var inte arg på honom eftersom jag var mest snopen över hans beteende så det är bara att träna på och komma igen i vår.

Sedan var det dags för mitt sista jaktprov för året, det gick av stapeln i Jönköping sista helgen i oktober. Och här lyckades vi bäst. Wilmer var riktigt duktig på alla dirigeringar och söket men var slarvig på den andra markeringen i dubbelmarkeringarna både på land och vatten, så jag dirigerade honom rätt och fick därmed in viltet. Men domaren tyckte att jag hade styrt för mycket och ville där med inte ge mig full pott. Men pris blev det i alla fall om vi klarade spåret och denna gången gick det jättebra så jag fick i slutänden ett 2:a pris, och jag var supernöjd med min gosse. Fia var lite besviken för hon tyckte att han borde fått ett första pris så vi var kanske inte så långt ifrån det heller.

Jag har kommit på att det svåra med jakten är att domarna vill ha olika saker som i Jönköping tyckte domaren att jag gick in och styrde för mycket medan domaren i Ystad tyckte att om jag styr honom så ska han lyda signalerna, så hur man än gör så är det alltid någon som inte tycker likadant.

Efter Jönköpingsprovet så har vi legat lågt med träningen och sysslat med lite icke-hund aktiviteter som att umgås med släkten.

Det har tyvärr inte blivit så mycket fotograferat denna hösten och i Jönköping var inte Jonas med så därmed blev det inte något fotograferat. Men här är i alla fall ett foto från Ystadsprovet:

Wilmer med en trut på väg in från söket.

Nu blev det ganska mycket men jag lovar att bättra mig (tror jag) och skriva lite oftare.

Ha en bra helg.