Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Goldenspecialen

Sommar 2011Skapad av Marie Ahlberg 2011-08-15 12:24

Så har vi varit på årets sista långresa, nämnligen till Västerås och Goldenspecialen. Vi gav oss iväg hemifrån på torsdagen ca kl 9,30 med fullpackad bil som vanligt, 2 hundar där bak och hela baksätet fullt av packning (kunde nästan tro att vi skulle vara borta mer än en vecka). Vi anlände till Västerås Mälarcamping vi 17 tiden på eftermiddagen och då tog vi en liten promenad med hundarna och gissa om dom blev glada att få springa lite. Campingen var perfekt när man har hund, massor av promenadstigar och även en hundbadplats.

På fredag morgon var det att stiga upp kl. 6 för att hinna till samlingen i Kungsbyn. Jag kännde mig inte nervös men det pirrade till lite när jag skulle gå in i första rutan som var en walkup som jag fick göra ihop med Petra Soons från Tyskland vilken har blivit Goldenmästare med sina äldre hundar 4 år i rad tror jag det är, så man ville ju inte göra bort sig då. Först fick vi en dubbelmarkering var och där kladdade Wilmer lite då både jag och domaren trodde att de inte sett kasten p g a solen, även Petras hund hade lite problem här. Då detta var en dubbelstation så fick vi 2 betyg på stationen. På dubbelmarkeringen fick vi 14 poäng. Sedan fick vi ett ca 50-60 meter lång dirigering och här skötte Wilmer sig ganska bra så här fick vi ihop till 17 poäng.

Sedan gick vi till ruta 3 då ruta 2 bara var för nkl. Här var det ett litet närsök där det låg 4 dummies som man skulle plocka in så många som möjligt på 2 minuter. Och oj vad de minuterna gick fort, då jag gjorde en liten tabbe första gången jag skickade Wilmer så gick han utanför rutan men jag fick in honom snabbt igen och sedan hittade han dummien. Sedan plockade han in 2 till men kissade på vägen in med en så det tog också lite tid och därmed så hann vi inte få in den sista. Men domaren sa att 9 av 10 hade kissat i rutan och då var det inte konstigt att Wilmer också gjorde det. Men det blev så klart nerdrag.Här fick vi ihop 16 poäng.

Sedan var det ruta 4 och här fick vi en variant på dubbelmarkering. Först står vi på en plats och får en enkelmarkering som Wilmer inte fick hämta, sedan var det en transport på ca 25 meter där han fick ytterligare en enkelmarkering och han skulle inte ta den heller utan nu skulle jag skicka honom på den först kastade från den utgångspunkt. Här hade jag inga problem att få honom ut i rätt område, det tog en liten stund sedan hittade han den. Sedan skulle han ta den sist kastade och då råkade jag stå på hans päls på svansen och när han rusade ut så ungefär halvvägs så stannade han och frågade så jag fick dirigera ut honom i rätt område så han hittade den. Här fick vi ihop 15 poäng.

Och så till sist ruta 6 (ruta 5 var bara nkl) detta var en vattenmarkering och en vatten dirigering. Markeringen fick jag hjälpa honom lite med en närsöksignal då det var en mörk dummy och massor av näckrosor, sedan skulle han ta dirigeringen och terrängen var inte lätt så det blev en del blåsande på honom innan jag fick honom rätt. Här fick vi ihop 13 poäng.

Alltså totalt 75 poäng och en 4:de placering av 20 ekipage på fredagen. Sedan slår de ihop resultaten både från fredag och lördag och i totalen blev jag 17:de placerad av ca 40 ekipage, så jag är ganska nöjd med min lille nallebjörn. Vi behöver träna lite mer markeringar bara så ska det nog lösa sig.

På lördagen var vi bara publik när resten av gänget från Gyllene Mix tävlade så det blev massor av passivitetsträning för Pigge och han var jätteduktig hela dagen det kom inte så mycket som ett pip på hela dagen trots en massa skott och kast.

Det blev inga bilder på Wilmer då Jonas filmade oss istället, är lite svårt att göra båda delar. Men det blev lite andra bilder istället som kommer här:

Anette med Geisha på väg mot vattnet.

Harriet och Herkules gör ett linjetag i nkl.

Herkules på väg in från vattenmarkeringen.

Saga o Twix väntar på prisutdelningen.

Harriet, Anette o Geisha, Cathrine, Saga o Twix.

En mycket trött Pigge struntar fullkomligt i att andra hundar busar med varandra under väntan på prisutdelningen.

Tackar vårt sällskap för en trevlig helg.

Vi ses!

Nästa »