Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Jaktprov i Blekinge

Vinter/vår 2011Skapad av Marie Ahlberg 2011-04-17 22:20

Så har vi varit på årets första jaktprov i öppenklass, det gick av stapeln i Blekinge.

Resultatet blev inte riktigt som väntat men jag är nöjd med vår insats ändå eftersom vi inte har tränat så mycket i vinter.

Vi började med söket där Wilmer gick ut i bra fart och använde näsan som han skulle och täckte upp hela området och plockade in 5 fåglar (and, 4 kråkor) men när han skulle ta kaninen så nosade han på den och gick vidare så jag tryckte ut honom igen och kommenderade apport och då tog han den. Troligtvis så ville han inte ta den för den var ganska blöt och äcklig.

Sedan kom vi till en dubbelmarkering och Wilmer markerade bra stack ut till den sist kastade spikrakt och in igen med god fart, men sedan kladdade jag till det för jag fick för mig att den först kastade hamnade på vår sida om muren men den hamnade bakom muren och det visade sig att Wilmer visste det så hade inte jag blåst stopp så han han troligtvis spikat den med. Matte behöver träna på att markerasmiley.

Efter markeringarna så kom det en dirigering på land (bilden i bannern är från detta) och här tyckte Wilmer att han skulle dra åt höger men han skulle till vänster och efter mycket övertalan från matte så gav han med sig och fick in kaninen (denna gången tyckte han inte illa vara).

Sedan kom vi till vattnet, och jag var lite orolig för att han inte skulle vilja gå i, då det varit flera hundar som hade gått i första gången men inte andra p g a att det var kallt, men det var inga problem, Wilmer kastade sig i plurret alla tre gångerna och såg faktiskt ut att njuta av doppen. Här började vi med en dubbelmarkering på blankvatten. Den sist kastade spikade han men när han skulle ta den andra hade han glömt bort var den var så jag fick dirigera honom dig men till sist fick vi in den. Sedan skulle vi avsluta med en dirigering över vattnet och upp på land andra sidan för att hämta en stor trut. Här var jag envis med att han skulle gå i vattnet hela vägen då andra hundar hade simmat rakt över och sedan blivit dirigerade på land. Och döm om min förvåning när han faktiskt gjorde som jag ville.

Allt detta vattenarbete gjorde vi på vinst och förlust för jag hade inte vågat bada honom innan p g a kylan så jag var nöjd för att vara första vattenarbetet för året.

Resultatet då: blev tyvärr en 0:a då han inte tog kaninen i söket annars hade vi gått till pris sa domaren. Domare var en man från Danmark vid namn Johnny Henriksen och han var en mycket trevlig domare.

Någon släckte ljusen, men jag hittade matte ändå.

Wilmer, jag och domare Johnny Henriksen.

Hjälp, vart skulle jag? Matte fick hjälpa mig litesmiley.

Truten var väldigt tung, men matte ville ha den hela vägen in så då fick hon det.

Wilmer på väg in med en vattenmarkering.

Då våren hade kommit på riktigt till Pukavik så avslutar jag med en bild på några blåsippor som växte på provområdet. ÄNTLIGEN ÄR DET VÅR PÅ RIKTIGT!