Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Klubbmästerskap

Sommar 2011Skapad av Marie Ahlberg 2011-07-19 00:30

Så har jag och Wilmer varit med på Goldenklubbens klubbmästerskap för första gången. Detta är ett officiellt B-prov så resultaten räknas som officiella så vi hade hoppats på att klara ett 1:a pris i öppen klass men vi räckte inte riktigt ända fram utan kammade hem ett 2:a pris. Snubblade på mållinjen kan man kalla det.

Vi gick ut i första par på lördagen och provet började med en dubbelmarkering och ett linjetag på vatten och eftersom Wilmer o jag gick som andra hund så fick vi börja med att vara passiva vid vattnet när den andra hunden jobbade. Wilmer stressade igång lite av detta och skakade regält när det blev vår tur. Han hämtade lätt in den sist kastade markeringen och gick ut i rätt område till den först kastade men av någon anledning så vände han tillbaka utan att söka efter den fågeln så jag blev tvungen att försöka styra ut honom, men han lyssnade inte och då bad domaren mig att kalla in honom istället för att komma i konflikt med honom. Sedan fick han gå på linjetaget men då han inte hade fått in den sista markeringen så hade han inte släppt den utan simmade ut och hittade den och kom in med istället för linjetaget. Men domaren tyckte inte det var diskvalificerande men drog ju ner priset.

Efter vattnet så fick vi stå passiva medans den andra hunden fick börja på ett sök och när han kom in med 4:e viltet så fick jag en enkelmarkering som Wilmer spikade. Sedan fick vi fortsätta med söket och Wilmer hade en kanondag vad gäller söket, han gick i riktigt bra tempo både ut och in i rutan och plockade in de sista 2 vilten som fanns kvar i rasande fart.

Sedan bytte vi sökområde och då fick Wilmer börja och han höll fortfarande ett bra tempo genom hela söket och hittade sina 4 vilt ganska snabbt. Och till sist så fick vi ett linjetag på land och här lyssnade han på alla blås och tecken superbra. Så hade han inte kladdat på vattnet så hade vi fått 1:a priset.

När domaren drog kritiken så sa han att hade det inte varit för vattenarbetet så hade vi fått högsta betyg och att han tyckte väldigt mycket om Wilmer när han gjorde det han blev satt att göra. Domaren lade stor vikt vid söket och där uppförde ju Wilmer sig jättebra och domaren sade även att han kommer att komma ihåg denna underbara goldenhane, så lite mallig var jag nog ändå när vi gick därifrån. Och jag vet att även Catherine blev glad att höra de orden från en domare om en av hennes valparsmiley.

Domarens kommentarer enligt protokollet:

Samarbetsvilja: Samarbetar på ett bra sätt. 4

Sökarbete: Söker inspirerat jagar över och finner vilt i hela marken på ett mycket trevligt sätt. 5+5

Fart: Balanserad 5

Uthållighet: Räcker för provet 5

Näsa: Används utmärkt 5

Dirigerbarhet: Behöver utvecklas på vattnet. Löser uppgiften utmärkt på land. 3

Markeringsförmåga: Markerar väl men förlorar minnesbild och koncentration vid vattnet. 3

Skottreaktion: Lugn och uppmärksam 5

Stadga: Ivrig men tyst och hanterbar. 5+4

Apporteringslust: Spontan och bra inlevereringar. 5+5

Apportgrepp: Korrekta med bra avlämningar. 5+5+5

Simteknik: Simmar bra. 5

Vattenarbete: Spontan i alla delar. 5+5

Hundtolerans: Hedrande uppträdande 5

Sammanfattande kritik: En mycket trevligt jagande hun som löser provet med många stora förtjänster. En tillkrånglad lösning på vattnet tar ner resultaten. Är som bäst när provet tar slut.

Jag är nöjd med Wilmer trots den lilla fadäsen men vi tror att mycket berodde på att han hade gått igång på passiviteten och var lite övertaggad innan vi kom igång riktigt.

Här kommer lite bilder från helgen:

Utsikt från stugan vi bodde i.

Wilmer på väg in med den första markeringen.

Wilmer på väg in från söket.

Catherines Saga på väg in från vattenmarkering.

Pigges pappa Raste med husse Ronny var också med på söndagen och gick i par med Catherine och Saga. Det var riktigt kul att se.

Raste på väg in från söket.

Det har varit en underbar helg och roligt har vi haft. Det var kul att träffa både Cathrine, Ronny och Pia samt Linda som har Pigges syster Fixa. Sedan var där ju en massa andra trevliga människor och prata med.

Och så vill jag tacka Ingrid och Anton för trevligt sällskap och moraliskt stöd i helgen.

Ha en bra sommar!