Wilmer & hans matte

Wilmer & hans matte

Hög tid att uppdatera!

Vinter 2011/2012Skapad av Marie Ahlberg 2012-01-17 21:42

Äntligen har jag ork och tid att skriva lite här. Det har varit en mycket jobbig höst med flytt av företaget i kombination med att vi har gjort vid trädgården. Men nu är det dags.

Vi började flytta företaget den 3 oktober och hade 2 intensiva veckor där vi jobbade för att få igång produktionen av våra smörgåstårtbottnar efter dessa veckor. Det gick bra men det var ju inte direkt några 8 timmarsdagar snarare 12-14 timmar/dag. Efter detta tog det ett bra tag innan allt föll på plats men nu börjar vi närma oss.

Detta har inneburit att jag inte hunnit träna så mycket som jag skulle vilja men våra prov gick ju bra till sist som jag har skrivit innan.

Nu laddar vi för nästa säsong och försöker träna jaktapportering varje helg och lite lydnad på kvällarna i veckorna så Wilmer ska orka med elitklassen till sommaren.

I söndags tränade vi jätte långa och svåra linjetag, det gick ganska bra. En del fungerade riktigt bra och vissa lite sämre men jag blev nöjd till slut. Sedan hade Fia lagt ut ett svårt sök där hon hade grävt ner (gömt) tennisbollar i löven och då fick han doppa näsa rejält för att hitta, men han var nog trött för han började fråga bara efter att han hittat en boll. Men vi löste problemet till sist. Men han sov gott efter detta.

Jonas och Pigge tränade på kommando höger, linjetag i fyrkant och söket. Och det gick ganska bra tyckte Jonas och i söket var Pigge suverän.

Nu är Magos på bättringsväg, vi fick operera bort en knuta på kinden strax innan jul. Vi var lite rädda att det var en tumör, men det visade sig vara en ofarlig böld. Så nu är det full fart på honom igen. Hm ska sanningen fram så har han inte varit dålig, han struntade till och med i att han hade tratt på sig, det gick med samma fart ändå.

Nu har jag äntligen fått upp belysningen på huset så nu kan vi träna lydnad på kvällarna. Så Catherine nu har jag också en egen appellplan.

Ska försöka bättra mig med att skriva här nu när vi har kommit igång som vi ska på jobbet.

Vår nya gräsmatta/appellplansmiley. Den är något grönare nu då bilden är från mitten av september.

Ha det så bra!

Vi ses!